Miskolcon ünnepelt az IQ-klub

Megosztás

A számos hírességet sorai között tudó szervezet a jeles évforduló alkalmából országos rendezvénysorozattal, IQ-napokkal és helyszíni tesztírási lehetőséggel népszerűsítette az intelligenciát és a problémamegoldó gondolkodás fontosságát. Vasárnap Miskolc látta vendégül az IQ-napot.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a magyarok legintelligensebb két százalékát tömörítő Mensa HungarIQa Egyesület 2023 márciusában ünnepelhette harmincadik születésnapját. Az elmúlt három évtizedben számos kezdeményezéssel, programmal irányította rá a figyelmet az intelligencia fontosságára. Az egyesület országos szinten működik, számos regionális Mensa-csoport tevékenykedik.

A Mensa egy közel 145 ezer tagú nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Angliában azzal a céllal, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket: egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése. Magyarországi szervezete az 1993. március 20-án alapított, idén jubiláló Mensa HungarIQa.

A Mensa HungarIQa által szervezett jubileumi IQ-napok során kvízekkel, logikai játékokkal és fejtörőkkel, az intelligencia érdekességeit bemutató előadással készülnek a szervezők az ország több megyeszékhelyén. A több hónapos sorozat egyik első állomása vasárnap Miskolc volt. (Az ünnepi eseményekről, továbbá a szervezettel, az intelligenciával kapcsolatos legérdekesebb információkról az egyesület honlapján lehet bővebbet megtudni, ahol online IQ-próbatesztet is kitölthetnek a szellemi kalandra vágyók.)

A délelőtt folyamán a városjáró kvízről, a logikai játékokról, a fejtörőkről és az “ördöglakatokról” is gondoskodtak a szervezők. Majd a délutáni program keretében a Nyilas Misi Házban számos érdekes előadást hallhattak az érdeklődők az intelligenciáról, amit az elmaradhatatlan IQ-tesztírás követett.

Forrás: Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek